זה בגלל, או אולי בזכות הניקוטין שבטבק. הניקוטין הורס את הנוירונים שהורסים דופמין ובאופן זה בולם את התפרצות המחלה. הניקוטין הראה הצלחה בהצלה של נוירוני דופמין אצל עכברים, אך לא אצל אלו שחסרו את קולטני הניקוטין.
עישון, טבק וניקוטין: מפחיתי סיכון משמעותי לפרקינסון
בניסוי ראשון מסוגו שנערך על אוכלוסית סינים בסינגפור נמצא באופן מובהק כי עישון הוא גורם סיכון משמעותי המפחית את מחלת הפרקינסון,גם בקרב בעלי היסטוריה גנטית של פרקינסון.תוצאות הניסוי הראו
בין המעשנים, נמצא סיכון מופחת עבור :
לצד מניעת פרקינסון, לניקוטין אף מיוחסות יכולות שלשיפור הזיכרון אצל חולי סכיזופרניה והיכולות הקוגניטיביותמאחר שהוא משתיק פעילות עצבית מסויימת במוח וזה כנראה גורם לריכוז יותר בגירויים החיצוניים. אולם אלומהיתרונות הבודדים של עישון, ועדיין מושקעות האנרגיות לגמילה מעישון,
מאחר שבנושא זה אין ספק כי העישון מזיק יותר משגורם לתועלת. עישון סיגריות גורמת ל:
האם מדבקות ניקוטין שניתנות לגמילה מעישון עשויות לשמש אף טיפול תחליפי עבור ניקוטין לפרקינסון? באביב 2015 צפויים להתפרסם תוצאות ומסקנות ניסוי שעוסק בדיוק בתחום ומקיף 160 חולי פרקינסון.
במחקר מסוים מארה"ב לתה ההשערה אולי לא בניקוטין הכוח למניעת פרקינסון, כי אם בתכונה של"פתיחות לחידושים". מי שניחן באופי יותר מרדני ופתוחיותר סביר שינסה לעשןממי שלא. ואילו מי שלא, סיכויו לחלות בפרקינסון אף יותר גדולים בשל התכונה הזו ומאפייניה הביוכימיים במוח.
ניתן לקבל ניקוטין במינונים נמוכים מהמזון, וכך להנות מיתרונותיו ולהצליח להתחמק מחסרונותיו.
כיצד לקבל ניקוטין באופן טבעי דרך המזון?